La ora actuală, în Bacău, există 6 cimitire:  central, Sarata I (Cimitirul Nou) și Sarata II, CFR, Șerbănești, Gherăiești. Cât costă un loc de veci în Bacău? Putem afla aceasta informație de pe site-ul de la SSP Bacău. Tot aici găsiți și informații cu privire la diversele tipuri de taxe pentru serviciile desfărșurate în cimitire, actualizate ultima dată în anul 2019.

Cât costă un loc de veci în Bacău – tarife înhumare pentru 7, respectiv 25 de ani

Cel mai scump loc de veci este în cimitirul Central și costă 851 lei pentru o perioadă de 25 de ani sau 689 lei pentru o perioadă de 7 ani. Cea mai ieftină taxă este în cadrul cimitirului Sarata II, respectiv 304 lei pentru o periodă de înhumare de 25 de ani și 203 lei pentru o perioadă de înhumare de 7 ani. În restul cimitirelor, se practică aceeași valoare a taxei, respectiv 760 lei pentru 25 de ani și 629 lei pentru 7 ani.*

*Informații preluate de pe site-ul http://sspmbacau.ro/cimitire/, taxe aprobate în ședința de Consiliu Local la data de 28 iunie 2019.

Atribuirea locurilor de veci se poate face atât în cazul unui deces, pe perioadele menționate anterior, cât și în lipsa unui deces, pe o perioadă de 25 de ani, cu posibilitatea de a prelungi aceste perioade, în amândouă situațiile.

„Art. 17. – (1) Titularii dreptului de folosință a locurilor de înhumare au obligația de amenajare și de întreținere a acestor locuri și a lucrărilor funerare aferente existente, asigurându-le un aspect cât mai îngrijit.
(2) La expirarea termenului de folosință a locului de înhumare, concesionarul are drept de preempțiune, iar în caz de deces al concesionarului, dreptul de preempțiune revine persoanei celei mai apropiate în grad de rudenie cu acesta.” (extras din Legea funerară 2020 – Lege privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare).

Desigur, o opțiune ar putea fi și achiziționarea locurilor de veci de la persoane fizice care dețin astfel de proprietăți și care le pun spre vânzare.

Cât costă serviciile funerare în Bacău?

Toate serviciile pe care firma de pompe funebre Bacău In Memoriam vi le pune la dispoziție sunt prezentate în detaliu și pe blog, însă vom face câteva precizări și aici.

Ca producător sicrie,  vă garantăm cel mai mic preț din oraș pentru sicriele sociale. Toate sicriele beneficiază de capitonaj (respete) atât pentru capac, cât și pentru interiorul sicriului, si sunt accesorizate cu pânză de ochi, voal și pernă. icriele comercializate de firma In Memoriam au incluse în pret și crucea, confecționată din același lemn cu al sicriului. Opțional, pe aceasta se poate monta o placă cu datele decedatului. Vă putem oferi și sicrie din zinc, pentru transportul decedatului peste graniță.

Aveți la dispoziție 3 magazine de pompe funebre în Bacău, situate în zone ușor de accesat, indiferent din care parte a orașului sunteți, unde veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a organiza o înmomântare, dacă alegeți să faceți acest lucru pe cont propriu. Personalul nostru specializat vă stă la dispoziție cu cele mai bune sfaturi, în funcție de situația specifică a fiecărei familii.

Cele trei puncte de lucru ale nostre sunt:

  • Piata Centrala FN (la subsol) Tel.: 0234 / 523 716 URGENTE: 0722 570 345 / 0722 318 066
  • Piata Sud, Str. Marasesti Nr. 96 (vis-a-vis de Cimitirul Central) Tel.: 0234 / 523 716 URGENTE: 0722 570 345 / 0722 318 066
  • Republicii nr. 74 (Aeroportului) Tel: 0234 / 523 716 URGENTE: 0722 570 345 / 0722 318 066

Iată gama noastră de servicii funerare complete, de la consultanță pentru actele necesare înhumării și până la organizarea înmormântării:

  • servicii de igienizare;
  • servicii de cosmetizare, toaletare și îmbălsămare;
  • transport funerar în Bacău, dar și transport funerar intern și internațional pentru sicrie și pasageri;
  • organizarea ritualului de înmormântare în Bacău;
  • foto ceramică în Bacău, după ultima metodă în domeniul aplicării imaginii pe ceramică.
Sună acum la 0722318066