Cele mai accesibile și mai comune tipuri de sicrie sunt cele din lemn, fie el simplu, fie decorate și vopsite după dorință. Tot mai multă lume este, însă, interesată de ce presupun niște sicrie de zinc: când le alegi în detrimentul celor din lemn?

Sicriele de zinc au fost folosite îndeosebi în perioadele de războaie, pentru a trimite trupurile soldaților căzuți la datorie. Aceste tipuri de sicrie se închid ermetic, sunt antibacteriene și permit conservarea corpului neînsuflețit pe o perioadă mai lungă de timp. Astfel, în zilele noastre, sicriele din zinc sunt folosite pentru transportarea persoanele decedate pe distanțe foarte lungi, ori în cazul în care procesul de transport durează foarte mult timp. De asemenea, ele oferă siguranță mai mare la transport, față de sicriele din lemn simplu, și fiind sigilate corespunzător, trec mai ușor prin punctele de frontieră/aeroporturi. Trupul este obligatoriu îmbălsămat înainte de a fi așezat în sicriu.

Sicrie de zinc și transportul funerar internațional

În cazul nefericit în care o personă decedează în afara țării, In Memoriam vă poate asigura aducerea trupului în țară. Transportul decedatului este cel mai important dintre serviciile funerare oferite de o firmă de pompe funebre. Pentru serviciile de transport funerar, In Memoriam vă pune la dispozitie mașini funerare speciale. Toate mașinile sunt dotate cu sistem de climatizare, pentru a asigura o temperatură optimă și a evita expunerea defunctului la temperaturi ridicate. Transportul funerar poate fi achiziționat și ca serviciu separat.

După cum bine știți, pentru transportarea internațională a unei persoane decedate, doar niște sicrie din lemn, simple, nu sunt opțiuni viabile. Sicriul de transport trebuie să fie în conformitate cu reglementările europene. Astfel, trupul trebuie așezat și închis etanș într-un sicriu din zinc și apoi așezat în sicriul clasic din lemn.

In Memoriam vă stă la dispoziție 24 de ore din 24, cu servicii și pachete funerare, adaptate pentru orice buget. Ne ocupăm de toate aspectele ce țin de organizarea înmormântării, de la cele mai mici, până la cele mai importante detalii. Înțelegem perioada grea prin care treceți și depunem toate eforturile pentru a vă ajuta cât mai mult și a vă face suferința mai ușor de suportat.

URGENTE NON-STOP 0722 318 066 / 0722 570 345
Sună acum la 0722318066