Firma de pompe funebre In Memoriam Bacău vă stă la dispoziție, și prin intermediul secțiunii de blog, cu informații importante legate de tot ceea ce ține de înmormântare, inclusiv care este procedura deces la spital.

Procedura deces la spital

Spre deosebire de un deces care survine la domiciliu, în cazul decesului care are loc la spital, nu mai trebuie să aveți dumneavoastră grija  constatării decesului și a procedurii de îmbălsămare. Medicii spitalului de vor ocupa de eliberarea Certificatul Medical Constatator al Decesului (certificat care se eliberează doar după trecerea a 24 de ore de la deces, indiferent de locul decesului). De asemenea, igienizarea și îmbălsămarea defunctului se va realiza la morga spitalului de personalul avizat. Spitalul are obligația de a vă informa cu privire la deces în decurs de câteva ore de la survenirea acestuia.

Pentru a putea prelua trupul neînsuflețit al celui decedat, trebuie să vi se elibereze un bilet de ieșire din spital. La preluarea decedatului, puteți apela la serviciile de transport ale firmei de pompe funebre cu care colaborați, care se va ocupa de manipularea corpului.

bținerea Certificatului de deces

Termenul de declarare al decesului este de maximum 3 zile (în acest termen se cuprinde atât ziua în care s-a produs decesul, cât și ziua în care se face declarația). Actul de deces se întocmește,  la primăria unității administrativ-teritoriale în a cărei rază s-a produs decesul ori s-a găsit cadavrul, în baza următoarelor documente:

  • Certificatul Medical Constatator al Decesului;
  • certificatul de naștere și de căsătorie (dacă e cazul);
  • actul de identitate al decedatului, care trebuie anulat de ofțerul stării civile;
  • livretul militar sau, după caz, adeverința de recrutare a celui decedat;
  • fotocopia actului de identitate al declarantului.

În cazurile în care declarantul nu poate prezenta certificatele de stare civilă și/sau actul de identitate al persoanei decedate, acesta declară, în scris, motivul neprezentării acestora, precum și datele de stare civilă ale decedatului.

Pregătirea pentru înmormântare

Firma de pompe funebre care să preia toate grijile privitoare la organizarea înmormântării, întrucât vă poate oferi servicii complete de pompe funebre. Puteți opta pentru pachetele funerare puse la dispoziția dumneavoastră de către firma de pompe funebre sau puteți să vă ocupați personal de alegerea sicriului și a celorlalte lucruri necesare ritualului de înhumare.

In Memoriam a conceput pachete funerare începând de la 984 lei și, de asemenea, vă așteaptă în magazine de pompe funebre, unde echipa noastră de specialiști vă poate oferi consultanță în alegerea celor mai potrivite obiecte necesare, de la sicriu, până la accesorii.

Pentru urgențe legate de servicii funerare în Bacău, ne puteți contacta la orice oră la 0722 318 066 – In Memoriam.

Sună acum la 0722318066